Перейти до основного вмісту

У Великій Британії вийшла друком збірка української поезії «The Frontier»


Антологія має назву «The Frontier: 28 Contemporary Ukrainian Poets – An Anthology». Про це повідомляє «Українська літературна газета».


Антологія відображає пошуки української нації та її особистість, коріння якої лежить в глибині української поезії. Серед авторів збірки – Сергій Жадан, Галина Крук, Остап Сливинський, Маріанна Кіяновська, Олег Коцарев, Анна Багряна та Василь Голобородько, які вже відомі за межами України не лише завдяки участі в літературних фестивалях, а й своїм перекладам творів європейської літератури.


«У Великій Британії вийшла така чудова антологія української поезії. Хтось в Україні про неї чув? Три великі антології української літератури за порівняно короткий час – це прорив в англомовний світ. Я не перебільшую», – пише один з авторів Остап Сливинський.

У рецензії до книги вказано, що роботи, зібрані в ній, документують поезію в Україні, відповідаючи на виклики часу, формуючи радикальну нову поезію, переосмислюючи методи написання та саму мову. 


Англійською мовою антологію переклав Анатолій Кудрявіцький.

Погортайте деякі сторінки видання онлайн.

Нагадаємо, що минулого року в США вийшла друком збірка української прози та поезії, яку вже можна не лише прочитати, а й прослухати.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

21 вірш: Василь Симоненко

21 вірш: Леся Українка