Перейти до основного вмісту

Мультик української сценаристки номінований на «Оскар» – трейлер

Анімаційна стрічка «Годувальниця» («The Breadwinner») української сценаристки номінована на премію американської кіноакадемії «Оскар».


Про це сповіщає «ОМЛЕТ.UA» із посиланням на сайт каналу «Україна».

На відомому кінофестивалі в Торонто представили мультфільм «Годувальниця», авторкою якого є українка Аніта Дорон. На презентацію приїхала 42-річна акторка Анджеліна Джолі, яка стала продюсером стрічки.

Сценарій фільму заснований на книзі канадської письменниці Дебори Елліс. Стрічка розповідає про життя дівчинки на ім’я Парван, яка живе в режимі талібів в Афганістані і змушена видавати себе за хлопця, аби допомагати родині у скрутний час, адже її батька несправедливо ув'язнили.

Автори витатили 10 мільйонів доларів на створення мультика. А зібрали 279 тисяч 706 доларів серед глядачів США та Канади.

За найвідомішу кінопремію мультфільм буде змагатися у номінації «Краща анімаційна стрічка», де, крім нього, представлені стрічки «Бебі Бос», «Коко», «Фердинанд», «З любов'ю, Вінсент».

Зазначимо, що мультфільм переміг в номінації «Кращий анімований фільм» на Annie Awards, а також виборов першу премію Асоціації кінокритиків у Лос-Анджелесі.


Додамо, що авторка сценарію – 42-річна Аніта Дорон – народилася у місті Берегово, на Закарпатті. Нині вона мешкає в Канаді та є режисеркою, сценаристкою, продюсеркою, операторкою багатьох фільмів. Серед її робіт: «Менш благословенний» (2012) за романом канадського письменника Річарда Ван Кемпа, який отримав найвищі нагороди на кінофестивалях у Канаді.

Українка також є автором інших стрічок, а саме: «Кінець тиші» (2006), «Європа», «Схід» (2010) та інших. Аніта відома як активіст спільноти TED, а ще є сценаристом та оператором музичних кліпів сучасних канадських виконавців.

Нагородження премією «Оскар» відбудеться 4 березня 2018 року.

Нагадаємо, раніше «ОМЛЕТ.UA» повідомляв, що фільм «Кіборги» режисер Ахтем Сеітаблаєв планує подавати на «Оскар».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

21 вірш: Василь Симоненко

21 вірш: Леся Українка