Перейти до основного вмісту

Сміх, ліричність, розсудливість — настрій українського телебачення



Тіна Кароль
ВОНА ТУТ, БО РОЗЧУЛЮЄ НАС



Тіна Кароль — це псевдонім. Справжнє ім'я відомої української співачки — Тетяна Ліберман. Позаяк дочка народилася в Тетянин день, її батьки — інженери, класична технічна інтелігенція часів СРСР — на цю честь її й назвали. Між іншим, дівчина народилася в Росії, у Магданській області, а до України сім'я переїхала, коли Тіні було 6 років.

Зв'язок із музикою в Кароль почався з музичної школи в Івано-Франківську, а вже на сьогодні в її доробку 5 студійних альбомів, чимало звань і нагород, як-от: «Заслужена артистка України», «Медаль за працю і звитягу» тощо. А ще неодноразово була відзначена Тінина врода : у 2008 році глянець «VIVA!» назвав її найкрасивішою, а «Жіночий журнал» найчарівнішою жінкою України.

2006 року Тіна Кароль вийшла представляти Україну на міжнародну сцену — то було «Євробачення» у Греції, де вона посіла сьоме місце. Але перш ніж поїхати туди, співачка пройшла тривалий шлях менших конкурсів і фестивалів — від «Золотих трембіт», коли її було 11, до «Нової хвилі», на якій Алла Пугачова вручила їй за друге місце приз у $50 тис. дол. Усі гроші пішли на зйомки дебютного відеокліпу «Выше облаков».

Пізніше Тіна відвідала з миротворчою місією Ірак і Косово й була першою з українського шоу-бізнесу, хто це зробив. Побачене дуже вразило співачку: «Загалом, у кого автомат — за тим і правда. Усе розгромлено, зруйновано. Буває й таке: півбудинку стоїть, а півбудинку знесено. Це страшно. Страшно й те, що весь культурний пласт країни розграбований».

У тому ж році Тіна була удостоєна «Заслуженої артистки». Вона стала наймолодшою володаркою цього звання в Україні.
«Мені здається, на людину дуже сильно впливає слово, тому що в слово ти вкладаєш свою енергію. Тому коли я щось роблю, я вкладаю в цю справу всю свою любов, слово і бажання».

А торік, на 9-ту річницю свого фан-клубу, артистка зробила шанувальникам розкішний подарунок — відкрила на своєму офіційному сайті благодійний інтернет-магазин. Усі гроші, виручені з продажу, артистка передала онкохворим дітям. «Ніхто не може зрівнятися своєю силою волі з людьми, хворими на рак», — упевнена співачка.

Але не оминути те, що, певно, й зробило Тіну особливо чутливою до таких людей. 2013 року від раку шлунку помер її чоловік Євген. То був надзвичайний удар для Тіни: «Найстрашніше з кожним днем розуміти, яким рано чи пізно буде кінець хвороби». Після трагедії Кароль довгий час не з'являлася на людях і не давала інтерв'ю. Але через рік нарешті змогла поговорити про свою травму. «Усі мої зусилля ніщо, в порівнянні з тим, як гідно він витримав цей удар. Я люблю і буду любити — ну, знаєш, як можна про це говорити? — звісно, він тут».

Після цього співачка вже не вдавалася в тугу. Приміром, нещодавно завершився вокальний конкурс «Голос. Діти—2». Тіна була однією з суддів: «Переконана, діти — це та чистота, той ковток надії на мирне майбутнє, якого зараз усім так не вистачає. Хочеться допомогти кожному знайти свою індивідуальність, свій стиль».

А ще в березні цього року відбулася прем’єра нової сольної програми співачки «Я все ще люблю». Щодо нагород, то й тут усе гаразд: Тіні другий рік поспіль дістається за версією премії «YUNA» титул «Найкращої співачки року».

Як видно, Тіна Кароль не здалася після втрати коханого, та й сама вона про це не раз говорила: «Моя місія в тому, щоб показати силу жінки».

Ольга Фреймут
ВОНА ТУТ, БО ПІКЛУЄТЬСЯ ПРО НАС



Телеведуча Ольга Фреймут — дочка спортсменів: її батько — футболіст, а мама — плавчиня. Тож можна було подумати, що Оля піде тією ж дорогою, але ні, вона обрала журналістику.
Вивчала її у Львові, потім — у Лондоні, де прорвалася аж на «БіБіСі». Повернувшись із Британії, дівчина спробувала себе в ролі кореспондентки та ведучої на кількох телеканалах, але великої слави від цього не мала.

Прийшла вона тільки після того, як Оля разом із Олександром Педаном і Сергієм Притулою почала вести ранкове шоу на «Новому каналі». Популярність була шаленою: люди вподобали трійцю, багато хто навіть називав їх найкращою вранішньою передачею. Але, як цього не хотілося фанатам програми, 2011-го, після 3 років в ефірі, ведучі покинули програму. Проте вони вже стали зірками, а це значило, що нові проекти за їхньою участю не за горами.

Так і сталося. Педан і Притула зовсім скоро стали ведучими нового розважального шоу, а ось Оля Фреймут після легковажного «Підйому» вирішила робити дуже серйозний проект, який називався «Ревізор». Ідея в тому, щоб перевірити українську сферу послуг: спочатку це були тільки ресторани і готелі, а від нещодавна, після того як програма виходить на іншому каналі під новою назвою «Інспектор Фреймут», ведуча тестує найрізноманітніші сфери — від шкіл до навіть військових казарм.

Зрозуміло, що візити, які наносила і наносить Ольга, м’яко кажучи, не завжди адекватно сприймаються власниками тих закладів Були не тільки образливі слова, були й бійки, із синцями і заявами в міліцію. Але Ольгу це все не зупиняє, вона вірить, що робить правильну справу.

Крім того, Оля блискуче провела інший проект — «Голос країни. Перезавантаження». У ньому вона з-за лаштунків підримувала хлопців і дівчат різного віку, які співали перед зірковими суддями й усією Україною. На сьогодні Оля досягла вже багато, але ж ті, хто добре її знає, розуміють — це, скоріше за все, не межа її можливостей.

Леся Никитюк
ВОНА ТУТ, БО ТІШИТЬ НАС



Леся Никитюк — проста українська дівчина з міста Хмельницький, яка хотіла бути вчителькою, а стала телезіркою.

Свої перші кроки до слави Леся зробила на сцені українського КВК. Пройшовши цю школу, дівчина вирішила, що час відчиняти двері у великий шоу-бізнес — і не помилилась.

Перший успіх на телебаченні прийшов до Лесі в 2009 році, а ще за два — разом із подругою вона засвітилась у шоу «Розсміши коміка». Мета їхня була досить прагматичною: себе показати та грошей заробити. Але попри те, що вже вітальне «Здрастє!» Лесі порвало зал і суддів шоу, знаних коміків Зеленського й Галустяна, дівчатам того разу виграти не вдалося, і ведучий Дмитро Шепєлєв був змушений сказати: «Дівчата, сьогодні не ваш день».

Проте наступного разу головний приз шоу, 50 тисяч гривень, Леся з подругою феєрично виграли. А отаннього разу вони прийшли не даремно, сейф коміків тоді спорожнів на 20 тисяч гривень. До речі, відео-виступи цих харизматичних дівчат стали дуже популярними на «Ютубі», сукупно зібравши майже 5 мільйонів переглядів.

Іще більша відомість прийшла до Лесі, коли вона почала вести разом із Андрієм Бєдняковим популярне туристичне шоу «Орел і Решка». Ведучі об'їздили й розповіли глядачам про більш ніж 20 країн світу.

Новий етап — це програма «Леся здєся». Завдання ведучої — з'являтися на світських тусовках, вечірках, модних показах і описувати життя українського бомонду таким, яким дівчина його побачить. Вона не соромилась ставити каверзні запитання, її цікавило буквально все: що їдять знаменитості, що лежить у їхніх сумочках, на чому вони їздять.

Утім, ця провінцалка не гака дурна, як може здатися. Проте саме образ простачки і «сільської левиці» допоміг їй зробити фурор в українському шоу-бізнесі.

Розглядав українських дівчат
ДМИТРО ГРЕБІННИК

Читайте також суб'єктивний рейтинг ТОП-10 українських чоловіків.

Коментарі

Анонім каже…
Прывітанне, я Хелена Хуліё з Эквадора, хачу пагаварыць пра спадара Бенджаміна на гэтую тэму. аказвае мне фінансавую падтрымку, калі ўвесь банк у маім горадзе адмовіўся ад маёй просьбы прадаставіць мне крэдыт у 500 000,00 долараў, я паспрабаваў усё магчымае, каб атрымаць пазыку ў маіх банкаў тут, у Эквадоры, але ўсе яны адхілілі мяне, таму што мой крэдыт быў невялікім, але з Божай ласкай я даведаўся пра містэра Бенджаміна, таму вырашыў паспрабаваць падаць заяўку на крэдыт. Бог жадае, каб яны выдалі мне крэдыт у памеры 500 000,00 долараў на просьбу аб пазыцы, якую мае банкі тут, у Эквадоры, адхілілі мяне, гэта сапраўды было дзіўным з імі, і мой бізнес ідзе добра. Па электроннай пошце / WhatsApp звяжыцеся, калі вы хочаце атрымаць крэдыт ад іх. Lfdsloans@outlook.comWhatsApp Кантакт: + 1-989-394-3740.

Популярні дописи з цього блогу

21 вірш: Василь Симоненко

21 вірш: Леся Українка