Перейти до основного вмісту

"Крути 1918": в Україні анонсували вихід нового героїчного кінофільму — тизер

1918 рік — час боротьби за національне визволення країн, які перебували під гнітом Російської імперії. Грушевський видає IV Універсал — про незалежність України. Патріотично налаштовані студенти, головні герої фільму, готуються захищати Київ і героїчно б'ються в бою під Крутами.

На тлі доленосних подій в країні — історія двох братів, Андрія та Олексія Савицьких, які  закохуються в прекрасну Софію.

Більшовики підходять до Києва, місто наповнили "червоні" агенти. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом всі боєздатні частини армії, в тім числі і юнкерів зі студентами. Отож чотири сотні юнаків, серед яких і брати Савицькі, виступають проти... 

У головних ролях знімалися Євген Ламах, Андрій Федінчик, Дмитро Ступка і його батько Остап Ступка, Олександр Піскунов, Олексій Тритенко і Наталія Васько. 

Режисером кінострічки виступив Олексій Шапарев, який знімав серіал "Гвардія" про нинішніх захисників України на сході України.



Олексій Шапарєв розповів про перебіг знімального процесу, локації та сюжетні лінії картини. "Зйомки відбувались у двох напрямках — документальному, який базується на спогадах командира бою Аверкія  Гончаренка, і художньому — збірному образі історії сім’ї генерала Савицького та двох його синів, які опинилися по різні боки барикад. Але найголовніше послання фільму — це любов", — переконаний режисер. 

У зйомках масових сцен у фільмі "Крути 1918" взяло участь 150 військових з Національної гвардії України.

Виконавиця  Христина Соловій працює над саундтреком до фільму.

Половина бюджету картини — 26 млн грн — профінансована за державний кошт.

Цей фільм однозначно варто дочекатися і подивитися в прокаті, адже події, розказані в ньому, як ніколи актуальні. На екранах історичний екшн  "Крути 1918" з’явиться 6 грудня в День Збройних Сил України.



До вашої уваги трейлер фільму.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

21 вірш: Василь Симоненко

21 вірш: Леся Українка