Перейти до основного вмісту

Ахтем Сеїтаблаєв розкрив таємницю: фільм «Кіборги» подадуть на «Оскар» — відео


Український режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеїтаблаєв, який є автором кінострічки «Кіборги» про героїв війни України з Росією, розказав про свої плани щодо висування його фільму на американську нагороду «Оскар». Таку інформацію він повідомив під час інтерв'ю на «5 каналі».

Сеїтаблаєв зазначає, що це може бути непросто, адже потрібно дочекатися ухвали українського оскарівського комітету.

«Ми будемо подаватися. Побачимо, як вирішать члени українського Оскарівського комітету», — зазначив він.

Кіномитець також планує знімання картини «Захар Беркут» за однойменною повістю Івана Франка, а продюсери вже проводять перемовини з американськими акторами. Робота має розпочатися на початку літа.

«Я вже підписав контракт, це буде «Захар Беркут», за оповіданням Івана Франка. І або в травні, або в червні цього року розпочнеться знімальний період», — сказав Сеїтаблаєв.

Режисер додав: «Ми теж розмірковуємо над тим, що потім буде з фільмом, куди далі. Я знаю, що зараз продюсери цього фільму ведуть перемовини з деякими західними артистами, зокрема американськими».

7 грудня вийшов у прокат фільм «Кіборги», який розповідає про оборону Донецького аеропорту восени 2014 року. 

Уже в перший тиждень прокату стрічка зібрала більше 8 мільйонів гривень, а частину цих коштів вже перерахували сім’ям загиблих на летовищі. 

Крім того, Канада, США й країни Балтії теж хочуть запустити фільм у прокат. Саме тому керівництво картини вирішило подавати кінострічку на участь у міжнародних фестивалях, зокрема заявити її до участі в кінопремії «Оскар». 

Дивіться повну бесіду з Сеїтаблаєвим.



Нагадаємо, до цього ОМЛЕТ.UA повідомив, що Девід Бекхем опублікував рекламний ролик, в якому звучить композиція українського гурту.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

21 вірш: Василь Симоненко

21 вірш: Леся Українка