Перейти до основного вмісту

Кращі в 2017-му: названі лауреати премії імені Лесі Українки за твори для дітей – відео


Комітет з присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва 6 лютого 2018 року ухвалив рішення рекомендувати до відзначення урядовою нагородою трьох митців. Про це йдеться на сайті Держкомтелерадіо.

1) У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» переможцем визнано письменницю Марію Морозенко та її повісті «Іван Сірко – великий характерник. Іван Сірко – Славетний Кошовий» («Видавництво Старого Лева») , «Я закохалася» (ВД «Академія»).



2) У конкурсі на премію у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» переміг доробок художниці Катерини Іванової – оформлені нею книжки «Йде до нас колядочка», «Лісовий урок» Станіслава Шаповалова та «Пісня тоненької очеретини» Василя Чухліба, що вийшли у видавництві «Авіаз».


3) У номінації  «Кінотвори для дітей та юнацтва» більшістю голосів комітет проголосував за присудження премії  анімаційному серіалу режисера Степана Коваля «Професіонали» (ТОВ «Новаторфільм»).




4) У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» премію за 2017 рік вирішено не присуджувати.

Зауважмо, Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори  для дітей та юнацтва заснована в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню молодого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Нагадаємо, ОМЛЕТ.UA сповіщав, що Оксана Забужко в Римі отримала нагороду за особистий приклад жертовності та гуманізму.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

21 вірш: Василь Симоненко

21 вірш: Леся Українка