Перейти до основного вмісту

«UA:Перший» запустив нове кулінарно-літературне шоу "Енеїда" – відео

Наприкінці квітня на «UA:Перший» (Суспільне телебачення) вийшло дуже українське кулінарно-літературне шоу – «Енеїда».

Як обіцяють виробники телепередачі, ця програма «повністю переверне традиційне бачення української кухні та познайомить із невідомими сторінками життя українських письменників».



Ведучим шоу – відомий кулінарний експерт та засновник «Гастромайстерні Конфітюр» і переможець  програми «МайстерШеф-5» Євген Клопотенко.

За задумом авторів, на телекухню до Євгена щотижня будуть приходити знавці української літератури. Вони «замовляють» повару страву і розповідають ведучому й глядачам цікаві факти з життя вітчизняних письменників, а також маловідомі рецепти української кухні, які, окрім усього іншого, були улюбленими стравами наших митців.

У першому випуску «Енеїди» до Євгена Клопотенка на кухню завітав літературний критик Євгеній Станісевич. Він запропонував приготувати борщ за полтавським рецептом. Літературним натхненником цієї програми став «батько української літератури» Іван Котляревський, який у своїй поемі «Енеїді» не раз згадував про цю страву.


Другим гостем став письменник Мирослав Лаюк, який забажав готувати мариновані карасі, що були описані Михайлом Коцюбинським у повісті «Тіні забутих предків».



«Україна велика, і потрібно встигнути спробувати все», «На українських стравах ростуть видатні люди» – такі девізи шоу.

Бажаємо новій передачі рейтингів!

Нагадаємо, що в Україні видадуть оновлену «Катерину» Шевченка в неочікуваному дизайні.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

21 вірш: Василь Симоненко

21 вірш: Леся Українка