Перейти до основного вмісту

В Україні анонсували вихід історичної кінострічки про Петлюру — відео






Цього року, крім прем'єри фільму «Крути 1918», очікується вихід ще одної стрічки – про Симона Петлюру, як повідомляє аналітичний портал «Слово і діло».

Таку звістку озвучив віце-прем'єр-міністр Кабміну України Павло Розенко під час урочистостей, що відбулися біля Меморіалу пам'яті Героїв Крут на Чернігівщині 28 січня. 

«Пам'ять Героїв Крут ми хочемо увічнити в історії не лише через монументи. Ми з нетерпінням чекаємо цього року на прем'єру художнього фільму про Героїв Крут», – зазначив він.

«Я переконаний, що цей фільм стане в один ряд із такими фільмами, як «Кіборги», який зібрав величезну аудиторію в Україні. Я переконаний, що його перекладуть іноземними мовами та покажуть у всьому світі», – додав Розенко.

«Але цьогоріч ми очікуємо й на прем'єру художнього фільму про Симона Петлюру – «Таємні щоденники Симона Петлюри». Це означає, що держава особливо звертає увагу на розвиток військово-патріотичного виховання в Україні. І так буде й надалі», – уточнив віце-прем'єр.

Він наголосив, що юнаки, які 1918 року загинули біля станції Крути, подали приклад усім – політикам, воїнам, волонтерам, нинішньому поколінню молоді.

Як передає Прямий канал, «Таємний щоденник Симона Петлюри» став переможцем восьмого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно, яке 15 вересня 2016 року уклало контракт з виробником про надання державної фінансової підтримки на виробництво фільму розміром 23 млн 599 тис. 998 грн. Осторонь не залишилася й діаспора США, яка надала значну суму для створення цієї картини. Загальний бюджет стрічки становить майже 48 мільйонів гривень.

На головну роль Симона Петлюри було обрано одеського актора Сергія Фролова, його дружину Ольгу грає Ірма Вітовська, а доньку — Вікторія Янчук. Щоб зрозуміти минулу епоху та краще вжитися в роль,актори вивчали історичні матеріали тих років.

Вікторія Янчук каже, що про її героїню історичних відомостей дуже мало, тому дівчина вирішила просто пропустити ситуацію та героїню крізь себе. Ірма Вітовська ж хоче показати дружину Петлюри не тільки соратницею, а й жінкою зі своїми слабкостями — страхом, переживаннями за сім’ю.

Зйомки фільму почалися наприкінці лютого 2017 року у Києві. 

Зазначимо, історичний фільм «Крути 1918» – це перший повнометражний фільм про легендарний бій студентів із більшовиками. Зйомки картини вже завершилися. Прем'єра в Україні запланована на 6 грудня 2018 року.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

21 вірш: Василь Симоненко

21 вірш: Леся Українка